Home Nieuws
Nieuws
Informatieavond CITO groep 7en 8 en Voortgezet Onderwijs

Stichting Witte Tulp Amsterdam-Noord organiseert op 10 februari 2017 een informatieavond voor de ouders van groep 7 & 8.

Zit uw kind in groep 7 of 8 en weet u niet hoe de cito toetsen effect heeft op het schooladvies?

Heeft u moeite met het kiezen van de juiste middelbare school voor uw kind? Heeft u andere vragen over het schooladvies voor de middelbare school:

Lees meer...
 
Nieuw "Cursus Engels" in Amsterdam-Noord!

Wil jij graag Engels leren spreken?

Stichting Witte Tulp start binnenkort met Junior English in Amsterdam-Noord voor basisschool leerlingen vanaf groep 5.

Lees meer...
 
Witte Tulp is gestart met Junior English in Amsterdam-Noord

Cursus Engels volgen in Amsterdam-Noord? Zit jij op groep 5,6,7 of 8? Wil jij graag Engels leren spreken?

Tijdens onze lessen geldt:

  • Elke week 2 uur les.
  • Doeltaal is voertaal, er wordt alleen Engels gesproken.
  • Lessen gericht op spreekvaardigheid.
  • Aandacht voor lezen en schrijven.
  • Elke week nieuwe Chunks die we oefenen in groepsgesprekken.

Junior English is 12/13 november gestart!

De leerlingen hebben hun eerste les gehad. Dit was heel leuk en spannend. Zij hebben veel nieuwe woorden geleerd en zijn zelfs begonnen met "to be". Aan het eind zaten we allemaal in een cirkel voor een groepsgesprek. De leerlingen kunnen al heel wat vertellen. Zij hebben in hun Engelse schriftje al aantekeningen gemaakt, die gaan ze goed leren voor volgende week.

 
Leadership Academy bezoekt Coby van Berkum

De leerlingen die deelnemen aan de Leadership Academy bij Stichting Witte Tulp Amsterdam-Noord hebben de afgelopen weken kennis vergaard over de bestuurlijke taken van de gemeente Amsterdam. De leerlingen leerden over de verschillende taken van de burgemeester, de raadsleden en de wethouders.

Op woensdag 24 mei gingen de leerlingen op een educatieve excursie naar  het Stadsdeelkantoor Amsterdam-Noord. Daar konden zij vergaarde kennis van tijdens de lessenreeks ook in de praktijk te ervaren.

Lees meer...
 
Stichting Witte Tulp Amsterdam-Noord is verhuisd

Eindelijk is het zover, na 8 jaar zijn wij verhuisd! Wegens nieuwe bouwplannen van de gemeente op de Parlevinker zijn wij genoodzaakt geweest om te verhuizen.

Vanaf april 2016 is Stichting Witte Tulp gevestigd in het schoolgebouw van Hogelant College. Wij kijken er naar uit om jullie op ons nieuwe locatie te mogen ontvangen.

Lees meer...
 
Leadership Academy: het oprichten van een politieke partij

Afgelopen 6 weken hebben de leerlingen van de Leadership Academy gewerkt aan een project, namelijk: het oprichten van een politieke partij. Zij hebben eerst kennis opgedaan over de staatsinrichting in Nederland en daarbij verschillende leiderschapsvaardigheden, zoals presenteren, debatteren en onderhandelen geoefend. Zij hebben geleerd wat een standpunt is en hoe zij dit standpunten kunnen onderbouwen met argumenten. Tevens hebben zij geleerd hoe je een onderwerp van verschillende kanten kunt bekijken.

De kinderen werden verdeeld in twee groepen die beide een politieke partij hebben opgericht, namelijk: ‘De Milieu Kinderen (DMK)’ en ‘de Partij Tegen de Oorlog (PTdO)’. DMK heeft zich voornamelijk gericht op het onderwerp milieu en de PTdO op veiligheid en oorlog. De leerlingen hebben allemaal stuk voor stuk een bijdrage geleverd aan het vormen van standpunten en de daarbij aansluitende argumenten om de lijsttrekker en voorzitter te voorzien van informatie. De voorzitters hielden presenteerden de standpunten over deze actuele problemen  aan de directeur en twee docenten van Stichting Witte Tulp Amsterdam Noord.

Daarna kon de verkiezingscampagne beginnen. Ter voorbereiding hebben de leerlingen zelf creatieve ideeën bedacht om tijdens de campagne indruk te maken bij de kiezers, zoals: flyers, brochures, badges en sleutelhangers met het logo van de partij. Daarnaast hebben zij allemaaal een speech voorbereid om kiezers naar zich toe te trekken. Op 14 februari 2016 werden alle ouders uitgenodigd om als kiezer op te treden tijdens de verkiezingscampagne. De leerlingen mochten de kiezers benaderen om hen te informeren over hun partij en de ingenomen standpunten. De leerlingen hadden in de JASTIN Leadership Academy lessen geleerd ‘hoe’ je indruk kunt maken op een persoon. Deze nieuwe vaardigheden hebben zij succesvol toegepast tijdens de verkiezingscampagne.

Beide partijen hebben hard hun best gedaan, maar er kon er maar een de winnaar zijn. Het was een nipte overwinning, want van de 25 te vergeven stemmen heeft PTdO met 14 stemmen tegen 11 gewonnen van DMK.

Wij bedanken de ouders, de docenten en in het bijzonder de leerlingen voor hun actieve inzet en bijdrage.

Zie facebook-pagina voor de foto's.

 
Groep 8+ bezoekt MML

De groep 8+ leerlingen van Stichting Witte Tulp hebben op zaterdag 12 december een bezoek gebracht aan het MML in Amsterdam. De toekomstige middelbare scholieren hebben hier een rondleiding gekregen en mochten meedoen aan twee workshops.

Bij de eerste workshop zijn de leerlingen samen met wiskundedocent dhr. Al aan de slag gegaan met wiskundige sommen. Na afloop van deze les hebben de leerlingen tijdens de tweede workshop ervaring kunnen opdoen met Lego Robotica. Tijdens het nuttigen van een glaasje limonade en koekjes hebben de leerlingen tijdens deze workshop de basis geleerd van Lego Robotica. Hierna mochten ze in groepjes van drie leerlingen werken aan een eigen robot!

De leerlingen hebben erg genoten van beide workshops. Wij bedanken het MML nogmaals voor deze inspirerende middag!

Er zullen nog diverse middelbare scholen bezocht worden zodat leerlingen een goed beeld kunnen vormen.

 

 
Schrijf je nu in!

Kom naar "Educatief Centrum Witte Tulp" voor extra hulp bij je lessen en om je talenten te ontwikkelen! Benieuwd naar het niveau van uw kind(eren) in het basisonderwijs? Nu tijdelijk GRATIS een niveautoets laten afleggen voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Bel voor meer informatie gerust één van onze locatie's.

Gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs en heeft uw kind extra ‪bijles‬, ‪‎privéles‬ of ‪huiswerkbegeleiding‬ nodig? Dan bent u bij Witte Tulp op het juiste adres.

Lees meer...
 
Start onderwijsjaar 2015/2016

De zomervakantie is alweer achter de rug. Veel van onze kinderen zijn weer begonnen met school en is de tijd aangebroken om te beginnen met de weekendschool. Middels deze mededeling willen wij u op de hoogte stellen van het programma van de komende tijd. Het wordt weer een leerzaam en gezellig schooljaar!

Lees meer...
 
Excursie Moviepark Germany

De leerlingen en docenten hebben weer genoten! Zaterdag 20 juni 2015 stond de laatste activiteit van het jaar op het programma: Excursie naar Moviepark Germany. Er waren in totaal 70 aanmeldingen waaronder ouders en docenten.

Om 7:30 uur was het schoolplein van de basisschool Witte Tulp het verzamelpunt voor de 2 uur durende rit naar het attractiepark. In Movie Park werden de shows goed bekeken en de attracties veelvuldig uitgeprobeerd, maar Dora's Big rivier adventure was toch echt de favoriet!

Na een mooie dag werd er 's avonds weer huiswaarts gekeerd.

Klik hier om de foto's te bekijken!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 17