Home Nieuws Algemeen AED certificaat is binnen!
AED certificaat is binnen!

Amsterdam – Op maandag 27 oktober 2014 hebben tien  vrijwilligers van Stichting Witte Tulp een reanimatiecursus gevolgd.

Om 18:00 uur ‘s avonds stonden deze enthousiaste vrijwilligers  voor het Sint Lucas Andreas ziekenhuis om alle informatie van de AED cursus om te vormen naar de praktijk.

De AED staat voor Automatische Externe Defibrillator en is een draagbaar apparaat dat elektrische schokken geeft aan slachtoffers van een hartstilstand. Op steeds meer plekken zoals winkelcentra, sportscholen of op het werk hangen deze AED- koffers. Deze koffers zijn aan het groen- witte logo te herkennen.

Stichting Witte Tulp kan met succes vermelden dat een deel van haar vrijwilligers de officiële uitreiking van de AED certificaten behaald hebben! Het overige deel van de vrijwilligers zullen deze cursus aan het einde van november volgen.