Home Nieuws Algemeen Leadership Academy bezoekt Coby van Berkum
Leadership Academy bezoekt Coby van Berkum

De leerlingen die deelnemen aan de Leadership Academy bij Stichting Witte Tulp Amsterdam-Noord hebben de afgelopen weken kennis vergaard over de bestuurlijke taken van de gemeente Amsterdam. De leerlingen leerden over de verschillende taken van de burgemeester, de raadsleden en de wethouders.

Op woensdag 24 mei gingen de leerlingen op een educatieve excursie naar  het Stadsdeelkantoor Amsterdam-Noord. Daar konden zij vergaarde kennis van tijdens de lessenreeks ook in de praktijk te ervaren.

De leerlingen werden ontvangen door de voorzitter van de bestuurscommissie: Coby van Berkum. Alvorens het bezoek hebben de leerlingen uitgezocht wat deze mevrouw voor taken heeft als voorzitter. Naar aanleiding daarvan hadden zij vragen bedacht die zij na de kennismaking konden stellen.

Hieruit ontstond een prettig gesprek. Zo vroegen de leerlingen zich af waarom  mevr. van Berkum gekozen heeft voor politiek en waarom voor haar partij PvdA.

Vervolgens kregen de leerlingen een rondleiding door de Stadsdeelkantoor. Wij bedanken de mevr. van Berkum voor deze inspirerende kennismaking en rondleiding!

Zie facebook-pagina voor de foto's.