Home Talentontwikkeling Roboticaclub
Roboticaclub
De toekomst ligt in jouw handen!

Met Lego Mindstorms NXT kunt u zelf robots ontwerpen, bouwen en programmeren. Het is onvergelijkbaar met de traditionele Lego-dozen vol steentjes die bij verjaardagen en Sinterklaas van eigenaar verwisselen.

Lego Mindstorms is de al enkele jaren lopende robotica-serie van de wereldberoemde speelgoedfabrikant. Mindstorms NXT is de belangrijkste update van deze serie. Het combineert een programmeerbare minicomputer met elektrische motoren, sensoren en standaard Lego-blokjes. Altijd al willen weten hoe je een robot bouwt? Ontwerp nu je eigen robot!

In de Lego Mindstorms-software kan iedere motor en sensor apart aangestuurd worden. Een reeks acties bestaat uit het achter elkaar plaatsen van acties van de verschillende sensoren. Het programmeren verloopt geheel grafisch en is in een aanstekelijke Lego-vorm gegoten. Toch kan dit niet voorkomen dat wie voor het eerst kennismaakt met het product, overdonderd wordt door de vele mogelijkheden. Leer jouw robot voorwerpen dragen of een andere robot uit de ring duwen als een sumoworstelaar. Je kan hem zelfs zover krijgen dat hij samen met jou danst! Stoom jouw robot klaar voor nationale en internationale competities.

Neem nu een gratis proefles! Klik hier om je in te schrijven.

Roboticaclub: Een combinatie van creativiteit en techniek

Tijdens de Roboticaclub leren deelnemers robots bouwen die zij vervolgens zelf programmeren. De geconstrueerde machines kunnen onder andere lijnen volgen, voorwerpen transporteren, met elkaar sumoworstelen en tegen elkaar racen. In de Roboticaclub ontwikkelen leerlingen bouwkundige vaardigheden en leren zij procesgericht te redeneren.