Home Wie zijn wij? Vrijwilligers over SWT
Vrijwilligers over SWT
“Wat ik het leukste vind van dit alles is dat de kinderen die we les gaven nu zelf groot zijn geworden en les geven aan de volgende generatie. Ik heb ze echt zien opgroeien en ben getuige geweest van hun immense ontwikkeling en succes, die zij nu ook weer over willen dragen aan anderen.”

Oud-begeleider Stichting Witte Tulp (gaf lesin 1997)

“Het bijzonderste moment voor mij was toch wel de prijs van het Oranjefonds, het ‘Appeltje van Oranje’. Om na zoveel zwoegen en na zoveel barrières overwonnen te hebben zo’n erkenning te krijgen is gewoon geweldig, hoewel ik het ergens toch ook wel had verwacht, we zijn gewoon altijd heel optimistisch te werkgegaan.”

Een van de eerste initiatiefnemers van Stichting Witte Tulp

"Stichting Wittetulp is een ideaal educatief centrum voor de ontwikkeling van het kind. Het is heel educatief op veel gebieden. Het is niet alleen leerzaam voor de leerlingen maar ook voor de begeleiders zelf. In het gebouw kunnen de leerlingen gebruik maken van de kantine met daarin de verschillende spellen. Er zijn leuke leerlingen en leuke werknemers. De kinderen kunnen altijd hun problemen gemakkelijk bij hun begeleiders terecht. De begeleiders staan er ook altijd open voor. Iedereen doet ook zijn best om het altijd leuk en gezellig te houden!"

Esra Cicek, privéles-docente Zaandam

"Ik geef al drie jaar les bij Witte Tulp. Sinds kort ben ik ook weekendschool coördinator. Ik vind het heel leuk om met kinderen samen te werken. Daarom ben ik begonnen met lesgeven bij Witte Tulp. Het is mooi om te zien hoe de kinderen zich hier ontwikkelen en hoe jij je ze daarbij kan helpen. Niet alleen met kennis maar ook met sociale activiteiten. Je ziet dat de kinderen je echt aan vertrouwen en jou als voorbeeld gaan zien. Ik hoop dat ik de leerlingen kan helpen zodat ze in de toekomst heel ver kunnen komen."

Nihan Taylan, Coördinator Weekendschool Zaandam